Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud
  • Home
  • Blog
  • Het nieuwe IT kent veel risico's

Het nieuwe IT kent veel risico's

Gepubliceerd op 28 mei 2021

Het nieuwe IT kent veel risico's

In het bedrijfsleven gaat het er nu anders aan toe dan dat we gewend zijn. De covid-pandemie heeft de voor ontplooiingen gezorgd rondom de flexibele werkplek. Thuiswerken is nu voor de meeste vanzelfsprekend en een hoop zijn er al gesetteld, en dat is prima want zo besparen we in reistijd en -kosten. Het thuiswerken zal voor de meeste nog wel blijven, dat is een zekerheid.

Waar we afgelopen jaar rond de thuiswerkplek veel adhoc hebben moeten regelen is het nu tijd om structureel zaken aan te pakken. De hoofdzaak waar dat wij van denken dat die de grootste rol speelt is volledige beveiliging van uw dataverkeer en digitaal IP. Want cybercriminelen zitten er maar al te graag op we wachten om aan de gang te gaan. En de onveilige thuiswerkplekken zorgen voor een makkelijk doelwit. Bovendien is het misbruik flink aan het stijgen.

De kans is groot dat ze bij uw op het kantoor de databeveiliging goed op orde hebben. Maar het gebeurt regelmatig dat we veroudering zien bij een hoop zaken. Als u bekend bent met iam, data-encryptie en vpn-clients zit uw databeveiliging goed op slot.

Wat een werknemer die thuis zit vaak doet is een aandachtsgebied creƫren. Het is van groot belang dat via de vele thuisvoordeuren niet een of andere cybercrimineel meezit rond te neuzen. Veel bedrijven hebben geen concrete afspraken gemaakt met hun personeel over hoe ze om moeten gaan met het herkennen van cyberaanvallen. Dit is dus een belangrijk punt waaraan gewerkt zal moeten worden.

Wat zal helpen is om uw beveiliging niet alleen op de technische manier op te lossen. Thuiswerkers gebruiken namelijk de IT-middelen die ze zelf het liefst gebruiken. Het is daarom fijn om securitytools te hebben die het veilig en makkelijk werken mogelijk maken. Het is tenslotte van belang op uw medewerkers die makkelijk en productief kunnen samenwerken met de beschikbare tools.

Onthoud dat wat u ook gebruikt voor tools, zorg ervoor dat uw medewerkers weten hoe ze ermee moeten omgaan. Vaak is het zo dat dit stukje weleens vergeten wordt. En als laatste tip die wij u willen meegeven, vraag naar de ervaringen van u medewerkers. Hierdoor zorg je voor een prettige werkomgeving en kun je dingen afstellen daar waar nodig is.

Wat wij voor u kunnen doen: uw IT-structuur goed doorlichten, zorgen dat uw databeveiliging tiptop in orde is, en training en support leveren voor uw medewerkers of daar waar nodig is. Oftewel, aandacht voor alle deuren.

Cyber Security van Qteco >>

Meer informatie?

Voer een naam in
Voer een (geldig) e-mailadres in
Voer een (geldig) telefoonnummer in

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.