Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Samsung haalt piekdownloadsnelheid van 1,7 Gbit/s bij 5G-test

Samsung haalt piekdownloadsnelheid van 1,7 Gbit/s bij 5G-test

Gepubliceerd op 1 december 2017

Samsung haalt piekdownloadsnelheid van 1,7 Gbit/s bij 5G-test

Samsung en de provider KDDI hebben bij een 5g-test in een rijdende trein in Japan een piekdownloadsnelheid van 1,7Gbit/s behaald. De onderzoekers van de bedrijven wisten onder andere een 8k-videobestand te downloaden en 4k-video te uploaden.

Samsung en KDDI behaalden de downloadsnelheid terwijl de trein met een snelheid van 100km/u reed. Naast een succesvolle downlink- en uplink-handover en pieksnelheid van 1,7GBit/s, slaagden de bedrijven er in om met de 5g-router en -ontvanger een 8k-videobestand te downloaden. Op de trein was een camera gemonteerd die beeld in 4k opnam, en dit kon via de router verzonden worden.

Volgens de bedrijven toont de test aan dat de 5g-apparatuur ingezet kan worden als basis voor wifi in de trein, en daar betere prestaties biedt dan de huidige op 4g gebaseerde routers. KDDI wil in 2020 5g kunnen aanbieden aan klanten in Japan. In Nederland is de verwachting dat providers de netwerken in 2025 gereed hebben, zo bleek donderdag. Die relatief late introductie komt mede omdat de overheid de benodigde frequenties pas in een laat stadium veilt.

Meer informatie?

Voer een naam in
Voer een (geldig) e-mailadres in
Voer een (geldig) telefoonnummer in

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.