Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud

Optimaal ingerichte werkplek

Gepubliceerd op 25 mei 2021

Optimaal ingerichte werkplek

Hoe kun jij als IT'er er zeker van zijn dat jouw medewerkers zo productief mogelijk kunnen thuiswerken? Hans van der Linden, Business Development Manager bij Pro Warehouse, vertelt hoe hij de ideale thuiswerkplek voor zich ziet.

Hoe kun jij als IT'er er zeker van zijn dat jouw medewerkers zo productief mogelijk kunnen thuiswerken? Hans van der Linden, Business Development Manager bij Pro Warehouse, vertelt hoe hij de ideale thuiswerkplek voor zich ziet.

Handhaaf de geschikte hardware

Nu we bijna fulltime thuiswerken, gaan we er vanuit dat de werkplek hiervoor tiptop in orde is. Een geschikt bureau met daarbij een ergonomische bureaustoel spreken voor zich. Uiteraard is de zithouding ook van belang, je wilt namelijk niet rondlopen met rugklachten over een aantal jaren. Maar het ideale thuiskantoor bestaat uit meer dan deze dingen.

Het is vaak het geval dat de werknemers een laptop van de zaak krijgen. Dit maakt mogelijk dat je in de meeste gevallen overal productief kunt zijn. Maar er komt meer bij kijken dan alleen een laptop. Denk hierbij aan een geschikt toetsenbordje met muis dat ook makkelijk is om mee te nemen. Wat het werken ook een stuk fijner maakt is een extra beeldscherm. Het is dan ook belangrijk om een docking station te hebben om alles goed te kunnen aansluiten. Met deze essentiële extra’s maak je het voor jezelf een stuk aangenamer.

Accessoires voor prettig thuiswerken

Bij het thuiswerken zijn werk en privé met elkaar verbonden. Het is echter belangrijk om jezelf te kunnen onderscheiden van deze twee en te focussen op wat van belang is. Hierin zijn er ook een aantal accessoires die je daarbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld AirPods Pro met noise cancelling. Die filteren storende geluiden weg. Ook erg handig tijdens meetings.

Een Apple Pencil kan je enorm helpen bij het thuiswerken. Niet iedereen heeft een printer en iets printen, beschrijven, weer inscannen en mailen is ook best omslachtig. Met een iPad en Apple Pencil kun je makkelijk aantekeningen maken of stukken nakijken. Het is overigens zeer goed te doen om alleen met een iPad te werken.

Software zal van zeer groot belang zijn

De juiste hardware gecombineerd met de passende software, maakt jou thuiskantoor de ideale werkomgeving. De meest voorkomende klacht van het thuiswerken is dat het contact met collega’s wegvalt. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden om dit weer op de rails te brengen.

Slack

Slack maakt het mogelijk om gemakkelijk in contact te komen met elkaar. Het is een zakelijk chatprogramma, waarbij je probleemloos groeps- en privégesprekken kunt voeren. Het is perfect voor het stellen van korte vragen, bovendien voelt chatten minder formeel aan dan e-mailen. Het grote voordeel van Slack zit het hem erin dat je minder met elkaar hoeft te mailen. Het platform is geschikt voor bijna alle apparaten en zorgt ervoor dat je overal winstgevend zult zijn voor jouw organisatie. Wat nog een leuke toevoeging is van Slack is dat je tijdens het presenteren aantekeningen kunt maken op het scherm. Hierdoor kan iedereen zien wat jij bedoelt.

Meer over Cloud apps

Microsoft Teams is een online collaboratietool van Microsoft die standaard is inbegrepen in een aantal Microsoft 365 licenties. Microsoft teams is perfect geschikt voor wanneer medewerkers, nu verspreid over verschillende locaties, met elkaar moeten samenwerken. Het is gemakkelijk gemaakt voor iedereen om een vergadering toe te voegen aan een Outlook-uitnodiging. Hierbij is er ook een centrale database voor bestanden. Het is hierdoor mogelijk gemaakt dat je gelijktijdig met andere collega’s kunt samenwerkt aan één bestand. De wijzigingen die worden gemaakt zullen automatisch opgeslagen worden en je kunt live meekijken met wat je collega’s aanpassen. Dit creëert een fijne samenwerking op afstand.

Meer informatie?

Voer een naam in
Voer een (geldig) e-mailadres in
Voer een (geldig) telefoonnummer in

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.