Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • 'Apple ontwikkelt eigen energiechips voor iPhone’

'Apple ontwikkelt eigen energiechips voor iPhone’

Gepubliceerd op 4 december 2017

'Apple ontwikkelt eigen energiechips voor iPhone’

Smartphonemaker Apple zou zijn eigen chips voor het energiebeheer van iPhones willen ontwikkelen. Daardoor zou het bedrijf niet langer afhankelijk zijn van leverancier Dialog Semiconductor. Taiwan Semidonductor wordt genoemd als ontwikkelaar van de chips.

Dat meldt Nikkei Asian Review gisteren op basis van anonieme bronnen. Chips voor energiebeheer handelen taken als het opladen van de telefoon en het beheren van de accuduur en het energieverbruik af. Een bron stelt dat Apple ongeveer de helft van zijn chips voor energiebeheer in iPhone vanaf volgend jaar wil gaan vervangen. Een andere bron stelt echt dat de ‘eigen’ chips pas in 2019 klaar zijn.

Geavanceerd

De bronnen stellen verder dat de chips van Apple ‘de meest geavanceerde’ op de markt worden. Zo zouden ze het batterijleven verbeteren, omdat ze het energieverbruik beter kunnen monitoren. Als de geruchten kloppen, is dit een zware slag voor Dialog Semiconductor. Dit Britse bedrijf was vorig jaar voor 74 procent van zijn omzet afhankelijk van Apple. Het bedrijf maakt chips voor iPhones, iPads en Apple Watches.

Apple heeft nog niet op het gerucht gereageerd.

Meer informatie?

Voer een naam in
Voer een (geldig) e-mailadres in
Voer een (geldig) telefoonnummer in

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.