Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud

Het glas is vol

Gepubliceerd op 7 februari 2024

Het glas is vol

In de afgelopen jaren is het Nederlands glasvezelnetwerk supersnel uitgebreid tot vrijwel geheel dekkend. Dankzij een beetje duwen van de Overheid zijn er de afgelopen jaren heel veel straten opengegooid en nieuwe aansluitingen gerealiseerd.

Als het glas vol is gaan we los met de gigs.

KPN had eigenlijk eerst niet heel veel haast met de aanleg van glasvezel, want men verdiende toch heerlijk makkelijk met het gemoderniseerde kopernetwerk? Dat veranderde een aantal jaar geleden, zeker ook omdat Ziggo met een uitgebreid coax netwerk lastig begon te worden. De urgentie werd nog eens extra duidelijk met het aantreden van nieuwe partijen, zoals Open Dutch Fiber en het van origine Zweedse Delta.

En nu? Zijn er te veel aanbieders en wordt het een uitdaging de klant te winnen, en te behouden. Want met alleen het aanleggen van een glasvezelnetwerk ben je er nog niet. Je zal vervolgens ook moeten zorgen dat klanten (huizen, bedrijven, etc.) aan je netwerk willen aansluiten. Dat laatste red je niet met een schep en een Bulgaarse straatmaker; hiervoor zul je verkopers en monteurs de weg op moeten sturen.

Bij de woonaansluitingen zetten de aanbieders het verkooppraatje in op combinaties van internet, TV en vaste en mobiele telefonie. En als het nodig is geeft men de internetsnelheid een upgrade; dat verkoopt goed en kost een beetje (beter gezegd: eigenlijk niets).

Ook zakelijk loont het de moeite om te kijken of een bestaande aansluiting beter onder te brengen is bij een andere provider, of een ander type contract.

Zijn we nu dan in het glasvezelnetwerk-paradijs belandt? Wij denken voor nu even wel, en daar kunt u dus slim gebruik van maken. Want het feest zal zeker niet eeuwig duren, er moet namelijk ook een keer geld verdiend gaan worden. De markt verwacht dat netwerken gaan samenwerken: denk bijvoorbeeld aan de combi Ziggo en Delta.

Zover is het voorlopig nog niet dus pak je kans. Thuis loont het om (net als met je energiecontract en ziektekostenverzekering) regelmatig even te checken of overstappen interessant is.

Zakelijk is het vooral slim om nu te investeren in een snel netwerk. Het loont de moeite om te kijken of een bestaande aansluiting beter onder te brengen is bij een andere provider, of een ander type contract. Bedenk hierbij dat snelheid optimaliseren niet stopt bij de voordeur. Zorg ervoor dat uw eigen netwerk ook daadwerkelijk klaar is voor de vele gigs en metabytes. Daar gaat u direct winst mee halen.

Meer weten? Bel gerust eens vrijblijvend om ons glas-is-vol verhaal aan te horen.

Meer informatie?

Voer een naam in
Voer een (geldig) e-mailadres in
Voer een (geldig) telefoonnummer in

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.