Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud
  • Home
  • Blog
  • Waarom E-mailbeveiliging Cruciaal is voor uw bedrijf

Waarom E-mailbeveiliging Cruciaal is voor uw bedrijf

Gepubliceerd op 27 augustus 2024

Waarom E-mailbeveiliging Cruciaal is voor uw bedrijf

E-mail blijft een van de meest gebruikte communicatiemiddelen in het bedrijfsleven, maar het is ook een van de grootste doelwitten voor cyberaanvallen. Of het nu gaat om phishing, malware, of spoofing, de risico’s zijn reëel en kunnen ernstige gevolgen hebben, van datalekken tot financiële verliezen.

Phishing-aanvallen: De grootste bedreiging

Phishing-aanvallen worden steeds geavanceerder en kunnen zelfs de meest alerte medewerkers misleiden. Deze aanvallen proberen vertrouwelijke informatie, zoals wachtwoorden of bankgegevens, te stelen door zich voor te doen als een betrouwbare bron. Het is essentieel om je team te trainen in het herkennen van verdachte e-mails en nooit op links te klikken of bijlagen te openen van onbekende afzenders.

Malware: Onzichtbare vijand

Malware kan via e-mailbijlagen je netwerk binnendringen en gevoelige informatie stelen of je systemen beschadigen. Het installeren van up-to-date antivirussoftware en het regelmatig scannen van je netwerk kan helpen om malware te detecteren en te verwijderen voordat het schade kan aanrichten.

Spoofing: Misleiding van de afzender

Bij spoofing valt een aanvaller je bedrijf aan door een e-mailadres van een vertrouwde bron te vervalsen. Dit kan leiden tot onopgemerkte frauduleuze activiteiten. Het implementeren van SPF, DKIM, en DMARC-records (deze helpen de ontvangstmailservers te controleren waar het bericht afkomstig van is) kan helpen om te verifiëren dat inkomende e-mails legitiem zijn en niet afkomstig zijn van vervalste bronnen. Los van de juiste instellingen van je eigen domein is het goed om partijen waar je vaak mee samenwerkt en veel emailverkeer mee uitwisselt te vragen ervoor te zorgen dat SPF, DKIM en DMARC records correct zijn ingesteld.

De 3 bovengenoemde technieken zijn vaak de oorzaak van cyber incidenten. Helaas is het vaak een onoplettendheid van een van uw medewerkers die het gevaar opens reeel kan maken. Het is de hoogste tijd voor effectieve bescherming.

Proactieve, geavanceerde beveiliging is de Sleutel

Het beveiligen van e-mailverkeer is geen eenmalige taak, maar een continu proces. Wij raden aan om regelmatig je beveiligingsprotocollen te evalueren, medewerkers te trainen in cybersecurity, en gebruik te maken van geavanceerde beveiligingstools. Het introduceren van een geavanceerd e-mailbeveiligings tool is een eerste belangrijke stap. De nieuwe generatie beveiligingstools is self-learning en wordt constant bijgewerkt vanuit de meest actuele databases. Met deze tools heeft u een eerste belangrijke poortwachter in dienst genomen die uw e-mailverkeer grotendeels schoon en veilig zal houden. De jaarlijkse kosten van een goede e-mailbeveiligingsoplossing valt in het niet bij de kosten die voortkomen uit een cyberincident. En vergeet niet, het kan ons allemaal overkomen! Meer weten? Neem contact met ons op via info@qteco.nl of 040 303 1500 om te bespreken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met robuuste e-mailbeveiligingsoplossingen. Samen zorgen we ervoor dat jouw gegevens veilig blijven.

Meer informatie?

Voer een naam in
Voer een (geldig) e-mailadres in
Voer een (geldig) telefoonnummer in

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.