Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud
  • Home
  • Blog
  • Ultiem beveiligde thuiswerkplek

Ultiem beveiligde thuiswerkplek

Gepubliceerd op 30 april 2021

Ultiem beveiligde thuiswerkplek

De thuisomgeving: We werken voortaan op afstand en het ziet ernaar uit dat we dit voorlopig nog zullen blijven doen.

De thuisomgeving: We werken voortaan op afstand en het ziet ernaar uit dat we dit voorlopig nog zullen blijven doen. Afgelopen jaar ging het om ad-hoc op touw te zetten en ondersteunen. Dit jaar is het van belang om uw zaken goed op orde te hebben. Houd in gedachten dat de veiligheid van uw dataverkeer een grote rol speelt. Vanuit uw thuisomgeving kunnen er gemakkelijk cyberveiligheidsrisico’s ontstaan. U kunt niet blindelings vertrouwen hebben op uw thuiswerkende collega aan de andere kant. Het is nu de bedoeling om andere stappen te ondernemen en hiermee wordt het aanschaffen van een goed softwarepakket een grote prioriteit.

Naast het feit dat wij u voorzien van een groot aantal praktische tips en een aantal strakke interne afspraken helpen wij u ook met hard- en software. Met onze hard- en software zult u de thuisomgeving ultiem beveiligen en voorzien van een hoop handige mogelijkheden. Denk hierbij aan:

VPN-verbinding:

Veel thuiscomputers zijn via Virtual Private Netwerk (VPN) verbonden met het netwerk van uw bedrijf. Als de beveiliging van de VPN niet goed is geregeld dan zet u als het ware de achterdeur open voor hackers. De toegang hiervoor zal geregeld moeten worden doormiddel van een veelvoudige authenticatiemethode. Daarbij is het van groot belang dat hier een intelligent en constant wachtwoord management achter zit.

Virus- en beveiliging software:

Alhoewel dit erg voor de hand ligt is het toch vaak niet volledig op orde. Een fatsoenlijke virus- en beveiligingssoftware die up-to-date is en ook regelmatig op updates controleert. Zorg er dus voor dat deze zaken goed op orde zijn zowel op de thuisomgeving als op kantoor om in de toekomst een hoop problemen te voorkomen.

Centrale opslag van data:

In elk bedrijf gaat enorm veel data om. Deze kostbare bedrijfsgegevens kunt u niet in een ontoegankelijke bunker opslaan om ze tegen alles en iedereen te beschermen. Om hun werk goed te kunnen doen moeten uw medewerkers immers overal bij kunnen. Wij begrijpen dat u het druk heeft en niet direct zult denken aan dit soort dingen. Daarom helpen wij u graag met dit op een rij te zetten en u zorgen uit handen te nemen. U kunt op ons vertrouwen dat dit geregeld zal worden van begin tot eind.

Meer informatie?

Voer een naam in
Voer een (geldig) e-mailadres in
Voer een (geldig) telefoonnummer in

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.