Ga naar de inhoud
Patent Samsung toont smartphonescherm met gaten voor frontcamera en sensors
  • Home
  • Nieuws
  • Patent Samsung toont smartphonescherm met gaten voor frontcamera en sensors

Patent Samsung toont smartphonescherm met gaten voor frontcamera en sensors

Gepubliceerd op 18 januari 2018

De World Intellectual Property Organization heeft een patentaanvraag van Samsung gepubliceerd, waarin het Zuid-Koreaanse bedrijf een techniek beschrijft om een scherm met gaten te maken. In die gaten zitten de frontcamera en sensors van een smartphone.

Samsung deed de patentaanvraag, met de naam Electronic Apparatus Having A Hole Area Within Screen And Control Method Thereof, anderhalf jaar geleden bij de Korean Intellectual Property Office, maar de WIPO heeft hem nu pas online gezet en de Nederlandse site Telefoonabonnement merkte dat op.

De aanvraag omschrijft een smartphonescherm met uitsparingen voor de homeknop, frontcamera en sensors op de reguliere plekken. Het scherm zou standaard content weergeven met dikke bezels, maar als de app er ondersteuning voor heeft, loopt de interface om de gaten heen.

Als Samsung deze technologie in massaproductie kan nemen, kan het smartphones produceren die aan de voorkant voor een nog groter gedeelte uit scherm bestaan dan nu het geval is. Daarmee zouden behuizingen van smartphones iets kleiner kunnen of zou er meer scherm passen in smartphones met het huidige formaat.

In het afgelopen jaar hebben veel fabrikanten geprobeerd om de randen rond het scherm van smartphones te verkleinen. Samsung zelf buigt de schermen van de Galaxy S8 aan de zijkant en laat aan de boven- en onderkant ongeveer 1,5cm over voor de frontcamera en sensor. Apple heeft een plat scherm en maakt een uitsparing aan de bovenkant voor de frontcamera en sensors, Essential doet dat alleen voor de frontcamera. Veel fabrikanten stappen bovendien over op schermen met een andere verhouding dan voorheen. Veel nieuwe toestellen hebben een display met een verhouding van 18:9, oftewel 2:1, met verminderde bezels aan de boven- en onderkant.

Het is onbekend of en wanneer Samsung de technologie uit dit patent kan gaan gebruiken. Bedrijven vragen vaak patent aan op veelbelovende idee├źn, maar die blijken later onhaalbaar en gaan nooit in productie.

De patentaanvraag spreekt bovendien van soorten input die nu nog niet op smartphones zitten. Zo toont een diagram de mogelijkheid voor ultrasone input via een microfoon en input via een hologram die door de telefoon in de lucht wordt geprojecteerd. Die technieken staan zijdelings in de aanvraag en Samsung licht ze niet toe.

Meer informatie?

Een moment gedult a.u.b.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.