Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud

Oeps.. blauw scherm!

Gepubliceerd op 25 juli 2024

Oeps.. blauw scherm!

Opnieuw IT-update gerommel. Nu is het Microsoft die struikelt. Na een recent vrijgegeven security update kan het zijn dat uw PC blokkeert in Bitlocker Recovery modus. Oeps…blauw scherm! Hoe los je het op?

Het rommelt nogal in computer update-land. Hadden we afgelopen week al een flinke struikeling met een niet frisse Crowdstrike update. Nu is het Microsoft die een uitglijder moet melden. Wat is er aan de hand?

Deze week heeft Microsoft security update KB5040442 vrijgegeven. Daar heeft u waarschijnlijk niets van gemerkt want updates worden (als het goed is) automatisch geïnstalleerd. Nu is gebleken dat bij sommige Windows systemen de server of het lokale apparaat in een beveiligingsmode gaat. Deze status – BitLocker Recovery – beschermt uw data tegen ongewenste toegang.

In bepaalde configuraties kan het voorkomen dat uw PC of laptop in de BitLocker Recovery modus opent. U ziet dan bijgaand blauw scherm in plaats van het gebruikelijke startscherm. Uw apparaat is vergrendeld en u moet eerst het systeem vrij maken. Om dit probleem op te lossen zijn een aantal handelingen nodig, waaronder het ingeven van een speciale code om uw device weer te deblokkeren. Om die code te verkrijgen moet er ingelogd worden met je persoonlijke Microsoft account in het recovery portal van Windows.

Lukt dit niet, neem dan contact met ons support-team op. We helpen u graag verder.

Microsoft is het probleem aan het onderzoeken en zal ongetwijfeld binnenkort met een nieuwe update komen.

Meer informatie?

Voer een naam in
Voer een (geldig) e-mailadres in
Voer een (geldig) telefoonnummer in

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.