Ga naar de inhoud
Keurmerk Refurbished

Keurmerk Refurbished

Gepubliceerd op 18 januari 2020

Refurbished toestellen zijn een aantrekkelijk alternatief, zeker nu de nieuw uitgebrachte telefoons niet onmisbaar veel nieuwe features aanbieden. Als uw toestel vervangen moet worden betekent dit dankzij het wegvallen van de toestelsubsidies toch een flinke investering. Voor degenen die minder waarde hecht aan het-nieuwste-van-het-nieuwste is een refurbished toestel de oplossing.

De markt van gebruikte toestellen is geëxplodeerd. Als de vraag hoog is zijn er helaas ook partijen die graag profiteren van de hausse maar nalaten kwaliteit te leveren. Dan eindigt u met een telefoon of laptop die niet goed functioneert omdat met dubieuze onderdelen op een slechte manier is gerepareerd. Goedkoop wordt dan heel rap een miskoop. Helaas is dit een beetje het imago dat rond gebruikte Apple toestellen hangt.

Het keurmerk refurbished is uitgegeven door ondernemersvereniging Techniek Nederland. Een aantal vooraanstaande leveranciers van gebruikte toestellen hebben zich hierbij aangesloten. Zij voldoen aan de kwaliteitseisen die de fabrikant (Apple) stelt aan service en reparatiepartners. Die eisen zijn niet mals. Zo wordt men regelmatig gecontroleerd en moet men zich aan de volgende spelregels houden:

  • Elk toestel wordt gecontroleerd op 50 controlepunten. Hierbij horen o.a. de accu, het scherm, alle knoppen, de camera en accessoires.
  • U ontvangt 2 jaar garantie, inclusief de batterij. Deze moet minimaal 85% zijn – bij 70% binnen de 2 jaar krijgt u een nieuwe accu.
  • Binnen het keurmerk kunt u kiezen uit 3 kwaliteitsniveaus waarbij van elk toestel de conditie uitgebreid omschreven moet zijn zodat u weet wat u koopt.
  • TŰV Nederland houdt regelmatig steekproeven om de kwaliteit te waarborgen.
  • Het aangesloten bedrijf is financieel solide.

Opvallend genoeg ontbreekt de garantie op 1 punt: waterschade valt buiten de deal. De iPhone 7 en hoger zijn gevoelig voor vocht. De toestellen worden hierop gecontroleerd maar u kunt binnen de periode op dit vlak geen aanspraak maken op de garantie.

Qteco adviseert nieuw zowel als refurbished – en die laatste categorie kan voor niet-kritische toepassingen een prima alternatief zijn. Ook refurbish heeft een prijskaartje dus kies voor een toestel met keurmerk.

Meer informatie?

Een moment gedult a.u.b.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.