Ga naar de inhoud
IOS krijgt optie om iPhones met verouderde accu's weer sneller te maken
  • Home
  • Nieuws
  • IOS krijgt optie om iPhones met verouderde accu's weer sneller te maken

IOS krijgt optie om iPhones met verouderde accu's weer sneller te maken

Gepubliceerd op 18 januari 2018

Apple gaat binnen een paar maanden een update uitbrengen, waarbij gebruikers de keuze hebben of ze hun iPhone met verouderde accu weer sneller willen maken. Daarbij is ook zichtbaar hoe het zit met de veroudering van de accu in hun telefoon.

De update komt als eerste in een ontwikkelaarsb├Ęta van de volgende iOS-update, zegt Tim Cook in een video-interview met het Amerikaanse ABC News. Vervolgens komt het vermoedelijk een maand later in de uiteindelijke versie van iOS.

Apple raadt het uitzetten van de functie om de telefoon te vertragen af, omdat het kan leiden tot onverwachte herstarts van de telefoon en dat is volgens het bedrijf onhandig als je aan het bellen bent, een berichtje verwacht of een foto wil maken. Cook ontkent met klem dat Apple met de vertraging klanten ertoe wilde aanzetten nieuwe iPhones te kopen. "Het gaat ons om de gebruikservaring en wij dachten dat we beter de snelheid konden verlagen dan het risico lopen dat de telefoon herstart."

Cook zegt excuses aan te bieden aan gebruikers, omdat Apple deze wijziging heeft doorgevoerd zonder duidelijke communicatie. "Wij hebben het wel gezegd, maar kennelijk schonk niemand daar aandacht aan. Misschien hadden wij duidelijker moeten zijn." Dat statement is discutabel: Apple heeft het naar verluidt gehad over de wijziging in een besloten bijeenkomst met een handvol journalisten, maar heeft het nooit publiekelijk besproken. Bovendien hield Apple anderhalve week de kaken op elkaar toen gebruikers aan de bel trokken over het vertagen van iPhones met verouderde accu's, ondanks dat veel media om commentaar vroegen. Pas nadat Geekbench cijfers naar buiten bracht die de vertraging ondubbelzinnig aantoonden, bevestigde Apple de informatie.

Apple heeft de update uitgevoerd met iOS 10.2.1, omdat sommige iPhones door een te hoge piekbelasting zichzelf uitschakelden. Dat gebeurt als de accu een deel van zijn capaciteit heeft verloren door ouderdom. Het probleem treft vooral kleinere iPhones, omdat de accu daarin een lagere capaciteit heeft dan de Plus-modellen.

Behalve de update kunnen gebruikers goedkoper dan gebruikelijk de accu vervangen van hun oudere model. Apple heeft niet bevestigd of ontkend dat het probleem optreedt vanwege een ontwerpfout in zijn processors. Hoewel elke smartphone te maken krijgt met accu's die verouderen, treedt het probleem van uitvallende telefoons van andere merken veel minder tot niet op.

Meer informatie?

Een moment gedult a.u.b.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.