Ga naar de inhoud
“Angst voor coronaspreiding op werkvloer is groot”
  • Home
  • Blog
  • “Angst voor coronaspreiding op werkvloer is groot”

Gepubliceerd op 5 februari 2021

Afgelopen vrijdag kopte de media met bovenstaand bericht. De vakbonden FNV en CNV melden dat veel werknemers bang zijn om op de werkvloer het coronavirus op te lopen. Met een paar extra hulpmiddelen kan de werkgever de zorg grotendeels wegnemen en bedrijfsstilstand voorkomen.

De boodschap is nog steeds om voldoende afstand van elkaar te houden en de hygiëne serieus te nemen. Toch worden deze regels op de werkvloer niet altijd gerespecteerd. We streven naar een langzame terugkeer naar weer samenwerken op kantoor, werkplaats of bouwterrein. Het thuiswerken is een blijvertje maar we zullen toch ook regelmatig naar kantoor gaan; voor de teamspirit en samenwerking. Even los hiervan, thuis werken is niet altijd mogelijk.

Een aantal van onze klanten hebben er nu voor gekozen de werkvloer problemen niet op te zoeken maar preventief een aantal maatregelen te nemen. We leveren hiervoor 2 effectieve systemen:

1 - Bewust bij de voordeur.

Vraag uw werknemers, klanten, bezoekers zelf hun lichaamstemperatuur te controleren bij het betreden van de bedrijfsomgeving. Een eenvoudige unit voert de controle uit, geeft de persoon direct uitsluitsel – en kan indien gewenst uitgebreid worden met gezichtsherkenning en/of aansturen van een deur of toegangspoort.

2 – Afstand houden op de werkvloer.

Het zit niet in onze natuur om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. En eigenlijk hebben we ook helemaal geen zin om hier steeds aan te moeten denken. Hiervoor hebben we Chekky bedacht. Chekky is een simpel apparaatje dat je bij je draagt. Chekky houdt voor jou de minimale afstand in de gaten, en geeft je een piep- of trilsignaal als het beter is even een stapje terug te zetten.

De investering van deze 2 hulpmiddelen is beslist te overzien. Zeker als jij deze afzet tegen de kosten die je loopt als door een coronabesmetting een werklocatie of de werkvloer voor een paar dagen gesloten moet worden. Dat is nu iets wat je echt niet wilt.

Meer informatie:

Voordeur controle: https://qonnecto.nl/covid-19/tq-port-toegangscontrole.html
Chekky 1,5 meter: https://chekky.nl/nl

Meer informatie?

Een moment gedult a.u.b.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.