Marketingrender toont voorkant en bezels Google Pixel-smartphone

Smartphone-lekker Evan Blass, ook bekend als @evleaks, heeft een marketingrender online gezet van de Google Pixel, de kleinere van de waarschijnlijk twee nieuwe smartphones die Google volgende week zal presenteren.

De render die Blass op Venturebeat online zette, toont een toestel met een afgerond ontwerp en afmetingen 141x69mm, zo blijkt uit berekeningen die Tweakers uitvoerde. Daarmee zouden de bezels aan de boven- en onderkant uitkomen rond 30mm en die aan de zijkant rond 7mm. Daarmee zijn de bezels net iets minder groot dan die van de HTC 10 en rond dezelfde waarden als die van de Galaxy S6 van Samsung. De aanname die eerder de ronde deed, namelijk dat de Google Pixel een een-op-een kopie zou zijn van de HTC One A9, lijkt daarmee ontkracht. De One A9 is een stuk groter.

De schermafbeelding op de telefoon toont de datum 1 oktober, dat eerder is dan de datum van de vermoedelijke aankondiging. Google houdt een presentatie gericht op hardware op 4 oktober. De afbeelding toont verder de eerder genoemde Google-widget, naast de ronde iconen die de afgelopen tijd in apps verborgen bleken te zitten. Daarnaast is er een variant van de Pixel-launcher met een app drawer te zien, maar zonder een icoon daarvoor. In plaats daarvan moeten gebruikers over het dock omhoog vegen.

Het artikel op Venturebeat bevat verder geen nieuwe info, maar herhaalt daarentegen eerdere geruchten. Blass herhaalt dat de Pixel in de Verenigde Staten 649 dollar zal kosten, waarmee hij even duur is als de iPhone 7. De Apple-telefoon kost in de Benelux 769 euro.