'Apple werkt aan iPad Pro met 10,5 inch-scherm'
Apple werkt vermoedelijk aan een nieuwe iPad Pro met een 10,5 inch-scherm, die qua formaat tussen de huidige schermdiagonalen van 9,7 inch en 12,9 inch in zit.

Dat stelt analist Ming-chi Kuo in een onderzoeksrapport waar MacRumors over schrijft. Kuo staat bekend om zijn goed geïnformeerde bronnen rond Apple. De drie nieuwe iPads zouden gepland staan voor 2017.

Apple zou de iPads voorzien van een A10X-processor, die wordt gebaseerd op de chip in de iPhone 7. Alleen fabrikant TSMC zou deze nieuwe chip maken.

Mogelijk zal de 9,7 inch-iPad een A9X-processor krijgen, die nu al in de eerste generatie iPad Pro zit. De kleinste iPad zou hierdoor een wat verouderd model met een lagere prijs kunnen worden.

AMOLED

Volgens Kuo staan voor 2018 grotere iPad-veranderingen gepland. Het bedrijf zou dan een compleet nieuw design introduceren, waardoor de gebruiksmethode van de iPad moet veranderen.

De iPad moet in 2018 ook worden voorzien van een flexibel AMOLED-scherm. Dit scherm heeft diepere zwartwaarden en kan in andere bochten worden gebogen.