Apple bevestigt 21 maart evenement te houden

Apple houdt op maandag 21 maart een evenement op zijn Campus in Cupertino. Vrijwel altijd gaat het bij dit soort evenementen om productaankondigingen. Vermoedelijk gaat het om een 4″-iPhone en een nieuwe iPad, waar al langer geruchten over gaan.

De uitnodiging die Apple volgens onder andere Buzzfeed naar Amerikaanse media stuurde is voorzien van de tekst ‘Let us loop you in’. Zoals gebruikelijk meldt Apple naast zo’n cryptische zin niet waar het om gaat, maar de afgelopen maanden waren er tal van aanwijzingen dat het bedrijf een nieuwe, kleinere iPhone gaat aankondigen.

Apple 21 maart 2016 uitnodiging

Het zou volgens geruchten om een toestel met 4″-scherm gaan dat de naam iPhone 5se zou dragen. De kleine iPhone zou veel hardwareonderdelen krijgen die de iPhone 6 ook heeft, maar de 6s-functionaliteit 3D Touch moeten missen.

Daarnaast brengt Apple naar verluidt een iPad Pro met 9,7″-scherm uit. Deze versie van de iPad zou net als de bestaande Pro met de Apple Pencil geleverd worden en ook met een Smart Keyboard gecombineerd kunnen worden, zij het waarschijnlijk met een kleinere variant. Verder worden er kleine aankondigingen voor de Apple Watch verwacht, bijvoorbeeld op het gebied van polsbandjes.

Door: Tweakers