WSJ: minimale opslaghoeveelheid iPhone 7 is 32GB

Apple verdubbelt de minimale opslaghoeveelheid van de iPhone van 16GB naar 32GB, claimt de doorgaans goed ingelichte Amerikaanse krant Wall Street Journal. Niet bekend is welke andere opslaghoeveelheden de fabrikant gaat aanbieden.

De Wall Street Journal baseert zich voor de claim dat de instapversie van de iPhone 7 32GB in plaats van 16GB krijgt op een ‘persoon die bekend is met de plannen van Apple’. De WSJ publiceert regelmatig juiste informatie over toekomstige Apple-producten en vermoed wordt dat de krant deze informatie zelf toegespeeld krijgt van de iPhone-fabrikant.

Met de verdubbeling van de minimale opslaghoeveelheid pakt Apple een van de grote kritiekpunten van de instap-iPhone aan: waar bij vrijwel alle high-end-smartphones 32GB gemeengoed is, hield Apple lang vast aan 16GB. Omdat Apple daarnaast alleen 64GB- of 128GB-versies aanbiedt, werd het ontbreken van een 32GB-iPhone als een verkooptruc gezien om gebruikers te verleiden over te stappen naar de duurdere versies met meer opslagcapaciteit.

Niet bekend is of Apple naast de 32GB-iPhone straks modellen met 64GB en 128GB gaat aanbieden, of met 128GB en 256GB. Over de komst van deze laatste optie waren al wel geruchten verschenen. Die geruchten spreken ook over een ontwerp voor de iPhone 7 dat vrijwel identiek is aan dat van de iPhone 6. Daarnaast verdwijnt vrijwel zeker de 3,5mm-mini-jackaansluiting voor audio, komt er misschien een zwarte variant en zou de camera verbeterd zijn. De verwachting is dat Apple de iPhone 7-modellen in september aankondigt.

iPhone 7 CONCEPT Martin Hajek

Conceptafbeelding van hoe de iPhone 7 er uit zou kunnen zien, van Martin Hajek