'WhatsApp wist verwijderde chats niet helemaal'

Gepubliceerd op 29 Jul, 2016

Wanneer WhatsApp-gebruikers een chatgesprek verwijderen, blijven er nog steeds delen van de chats achter op de smartphone.
Dat concludeert onderzoeker Jonathan Zdziarski op basis van eigen onderzoek. Hoewel de data door de app zelf als 'verwijderd' wordt aangemerkt, blijven er sporen van de chats achter op de smartphone. De gegevens zijn nog terug te halen met behulp van speciale software. Het is niet ongebruikelijk dat er sporen van verwijderde gegevens achterblijven op een smartphone. In het geval van WhatsApp vindt Zdziarski het echter opvallend, omdat de dienst sindskort alle berichten versleuteld verstuurt. Die encryptie werkt echter alleen bij het versturen van data. Op de smartphone zelf worden de gegevens zonder harde encryptie opgeslagen, waardoor de gegevens zonder al te veel moeite te bekijken zijn wanneer iemand over het apparaat beschikt. Ook als de gebruiker denkt dat de gegevens verwijderd zijn. Normale gebruikers van Whatsapp zullen hier weinig van merken, maar dat Whatsapp berichten niet volledig verwijdert is wel interessant voor een aantal grote rechtszaken. Zo is de berichtendienst al een aantal keren uit de lucht gehaald in Brazilië omdat het bedrijf geen toegang wil geven tot bepaalde berichten die nodig zijn voor een onderzoek.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.