WhatsApp verwerkt meer dan honderd miljoen telefoontjes per dag

Gepubliceerd op 24 Jun, 2016

WhatsApp verwerkt meer dan honderd miljoen telefoontjes per dag via zijn voip-functie. Dat heeft de chat-app bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat WhatsApp een aantal telefoontjes per dag noemt, waardoor het niet mogelijk is te bepalen hoeveel de functie groeit.

Het aantal van honderd miljoen voip-telefoontjes per dag betekent dat gebruikers zo rond 1157 telefoontjes per seconde beginnen. WhatsApp vermeldt niet hoe lang die belletjes gemiddeld duren. WhatsApp claimde eerder rond een miljard actieve gebruikers voor zijn dienst.

WhatsApp introduceerde zijn beldienst vorig jaar. Het gaat om een voip-functie die beschikbaar is voor alle gebruikers van de dienst. Omdat veel gebruikers zitten met een beperkte databundel, kwam WhatsApp kort na de introductie met een optie om het dataverbruik te verminderen. Ook zal de voip-functie net als de rest van de app end-to-end encryptie krijgen. Daarnaast lijkt de chat-app binnenkort videobellen te introduceren.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.