Wereldwijde tabletmarkt krimpt

Gepubliceerd op 01 Nov, 2016

De wereldwijde markt voor tablets is in het derde kwartaal van 2016 flink gekrompen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.
Er werden in totaal 43 miljoen tablets verscheept in het afgelopen kwartaal, becijferde marktonderzoeker IDC. Dat is 14,7 procent minder dan de 50,5 miljoen verscheepte exemplaren in het derde kwartaal van 2015. Opvallend genoeg steeg het aantal verscheepte exemplaren in het derde kwartaal wel met zo’n 10 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2016. Apple is nog steeds marktleider op de tabletmarkt. Ruim een vijfde van alle verkochte tablets is van Apple-makelij. Daarbij zijn de iPad Air en de diverse iPad Mini-toestellen het populairst. Samen maken die twee driekwart van alle verscheepte Apple-tablets uit.

Amazon

Grootste stijger op de tabletmarkt is Amazon. Dat verscheepte in het derde kwartaal 3,1 miljoen exemplaren van zijn goedkope Fire-tablets. Die sterke stijging is vermoedelijk te danken aan een aantal uitverkopen waarbij de Fire met hoge kortingen verkocht werd, terwijl het toestel normaal al slechts 50 dollar kost. Op die manier probeert Amazon klanten aan zijn ecosysteem te binden.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.