Vodafone test 4G-signaal via 3G-frequenties in Noord-Brabant

Gepubliceerd op 13 Sep, 2016

In Noord-Brabant voert Vodafone een test uit met het uitzenden van 4G-signalen via frequenties die normaal gesproken gebruikt worden voor het oudere 3G-netwerk.

Dat moet extra capaciteit opleveren voor het steeds populairdere 4G-netwerk, stelt de provider maandag tegen Tweakers.

De druk op het 3G-netwerk neemt juist af, omdat steeds meer mensen telefoons hebben die de nieuwere 4G-standaard kunnen gebruiken. De dekking van 4G-netwerken wordt in Nederland ook steeds beter, waardoor smartphonegebruikers minder vaak hoeven terug te vallen op het tragere 3G-netwerk.

Alle Nederlandse providers gebruiken al meerdere frequenties voor hun 4G-netwerken. De nieuwste smartphones kunnen die frequentiebanden al tegelijk gebruiken, om hogere download- en uploadsnelheden te bereiken.

Snelheid

Door 3G-frequenties te gebruiken, zou het aantal beschikbare 4G-frequentiebanden omhoog kunnen gaan van drie naar vier. Uiteindelijk moet een theoretische maximumsnelheid van 1 Gbps in beeld komen, ruim drie keer zo hoog als het huidige maximum.

Ook T-Mobile voerde al tests uit met sneller 4G-internet via 3G-frequenties. Het is onduidelijk wanneer de providers denken de techniek nationaal in te kunnen zetten.

Eerder testte Vodafone ook al het uitzenden van 4G-signalen via frequenties die normaal voor wifi-netwerken worden gebruikt. Voor zo ver bekend zijn er nog geen plannen om die techniek in de praktijk in te zetten.

Bron: NU/Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.