Vodafone klaar voor 5G

Vodafone heeft een softwarelicentieovereenkomst met VMware getekend voor het gebruik van een combinatie van verschillende cloud- en virtualisatieoplossingen.

Telecombedrijven kiezen met de komst van 5G steeds vaker voor software-defined gevirtualiseerde platformen voor het sneller kunnen leveren van netwerkfuncties. Vodafone gaat gebruikmaken van vCloud NFV van VMware. Hiermee kan de provider virtuele netwerkfuncties ondersteunen van meerdere leveranciers op een gemeenschappelijke software-defined platform.

Fran Heeran, hoofd netwerk en virtualisatie bij de Vodafone Group laat weten dat gevirtualiseerde cloud-native netwerkfuncties een belangrijk onderdeel zijn voor hun digitale transformatie en het sneller en goedkoper leveren van netwerk en dienstenaanbod. ‘vCloud NFV-platform is een flexibel gevirtualiseerd infrastructuurplatform. Gecombineerd met carrier-grade ondersteuning, biedt het Vodafone een open platform voor de ontwikkeling van nieuwe diensten met een architectuur die toekomstige 5G-implementaties ondersteunt.’

Vodafone is niet de eerste telco-partner die NFV van VMware inzet. De virtualisatiegigant heeft ruim twintig partners in de Benelux, maar de samenwerking met Vodafone laat zien dat het platform volwassen genoeg is voor een partnerschap met grote providers, aldus Leon de Werker, senior regio manager VMware Benelux.