Twitter experimenteert met op relevantie gerangschikte tijdlijn

Gepubliceerd op 09 Dec, 2015

Twitter experimenteert met het weergeven van tweets in een tijdlijn die niet chronologisch, maar op relevantie wordt gerangschikt. Sommige gebruikers krijgen de nieuwe weergave al te zien. De precieze plannen van Twitter zijn niet bekend.

Motherboard maakt melding van een aantal gebruikers die hun tijdlijn op Twitter zagen veranderen. Zij kregen die tweets van accounts die ze volgen niet langer in chronologische volgorde te zien. Een woordvoerder van Twitter bevestigt aan diverse Amerikaanse media dat er wordt ge√ęxperimenteerd met een andere 'tijdlijn', die tweets zou sorteren op relevantie. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers liet ceo Jack Dorsey al doorschemeren dat de dienst vraagtekens stelde bij de huidige chronologische weergave van tweets. Twitter is naarstig op zoek naar manieren om meer gebruikers te trekken, want het aantal actieve twitteraars groeit nauwelijks meer. Het is niet duidelijk of Twitter de rangschikking voor alle accounts wil aanpassen of dat er een keuzemogelijkheid komt. Sommige gebruikers die deel uitmaken van het huidige experiment uiten hun onvrede over de nieuwe 'relevantie'-tijdlijn. Facebook stopte in 2012 al met de chronologische tijdlijn, een beslissing die nog altijd op kritiek van veel gebruikers kan rekenen. Door: Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.