'Techbedrijven zetten druk op banken'

Gepubliceerd op 02 Oct, 2015

Technologiebedrijven gaan de komende jaren een grote rol spelen in het betalingsverkeer en krijgen daarbij ook een deel van de Nederlandse bancaire markt in handen. 
Dat voorspellen jonge bankiers van Nederlandse banken in een vrijdag gepubliceerd onderzoek (pdf) door KPMG. Het consultancybureau vroeg honderddertig jonge bankmedewerkers naar hun visie op de bank van de toekomst. Daaruit blijkt onder meer dat zij verwachten dat bedrijven als Apple, Google en Alibaba in de komende tien jaar een groot deel van het betalingsverkeer naar zich toe zullen trekken. Ook ziet ruim 80 procent een kennisachterstand op het gebied van nieuwe technologieën bij de huidige bestuurders van banken. "Hierdoor is het nog lastiger om te kunnen concurreren met nieuwe (technologische) toetreders op de markt”, zegt Ferdinand Veenman, partner bij KPMG. Verder verwacht zo'n 40 procent van de ondervraagden dat innovatieve start-ups het hele businessmodel van banken onder druk zullen zetten.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.