Synaptics maakt druksensor voor Android-telefoonschermen

Gepubliceerd op 07 Oct, 2015

Synaptics heeft de Clearpad 3700-schermcontroller voor smartphone-schermen onthuld. Het bedrijf hoopt dat veel Android-telefoons hier gebruik van maken.
Dat maakte Synaptics bekend in een persbericht. De Clearpad 3700 is vergelijkbaar met het 3D Touch-scherm van de iPhone 6s en het Force Touch-scherm van de Huawei Mate S. De nieuwe displaycontroller detecteert hoe hard er op een scherm wordt gedrukt, waar een telefoon gebruik van kan maken. iOS opent op deze manier extra menu's, terwijl de Mate S het gewicht van objecten kan schatten. Synaptics hoopt dat de nieuwe controller zal worden gebruikt door veel Android-vlaggenschepen. Het bedrijf heeft nog geen concrete samenwerkingen met smartphone-verkopers aangekondigd. De nieuwe Clearpad detecteert ook aanrakingen bij de schermrand, een techniek die nu al in Xiaomi Mi4c wordt gebruikt. Daarnaast kan de schermcontroller op nieuwe manieren overweg met een actieve of passieve stylus.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.