Sony past mobiele technologie toe in drones

Gepubliceerd op 25 Aug, 2015

Sony wil vanaf 2016 drones gaan bouwen voor het gebruik in de bouw, logistiek en landbouw. Reden om onbemande vliegtuigjes te gaan maken is de tegenvallende verkoop van Sony's Xperia smartphones. Het bedrijf zoekt daarom naar andere mogelijkheden om zijn mobiele technologie toe te passen.

Sony kondigde recent al een samenwerking aan met ZMP, een Japanse robotbouwer, voor het bedenken van commercieel inzetbare drones. Deze joint venture, Aerosense, richt zich met name op het ontwerpen en produceren van vliegtuigjes die inspecties in moeilijk bereikbare gebieden kunnen uitvoeren. De drones maken haarscherpe beelden die automatisch naar een clouddienst worden verstuurd.

De Japanse electronicagigant heeft inmiddels video's vrijgegeven van twee prototypes: de AS-DTO1-E en de AS-MCO1-P prototype.

De dronemarkt maakt de afgelopen jaren een snelle groei door en wekte eerder al de belangstelling van onder meer Google, Amazone en Facebook.

Video: VTOL Flight 20150715
Door: Computable

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.