Snapchat draait fors verlies

Gepubliceerd op 19 Aug, 2015

Berichtenapp Snapchat draait een fors verlies. In de eerste tien maanden van 2014 zou de startup een verlies van 128 miljoen dollar hebben gemaakt, op een omzet van slechts 3 miljoen dollar.

 Dat blijkt uit interne financiële gegevens die in handen zijn van Gawker.
Dat Snapchat zoveel verlies maakt is geen grote verrassing. Grote startups halen vaak miljarden binnen, maar geven ook miljarden uit. Uber, bijvoorbeeld, zou een verlies van 470 miljoen dollar maken op een omzet van 415 miljoen dollar. Opvallend zijn wel de uitgaven van het bedrijf. Zo is er een kostenpost van 48,6 miljoen dollar, genaamd 'uitzonderlijke uitgaven'. Ook zou het zo'n 47 miljoen dollar hebben uitgegeven aan productontwikkeling. Mogelijk gaat het in dat geval om de ontwikkeling van video's, waar de app onlangs mee is begonnen. De berichtenapp is overigens pas in oktober 2014 begonnen met het uitbrengen van producten die omzet genereren, zoals advertenties. Voor die tijd had de app geen duidelijk verdienmodel. Ondertussen haalt het bedrijf wel een hoop geld op bij investeerders. In het eerste halfjaar van 2015 heeft de startup ongeveer 1 miljard dollar opgehaald.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.