Smartphones laden volgend jaar stuk sneller op

Gepubliceerd op 15 Sep, 2015

Smartphones en tablets kunnen volgend jaar een flink stuk sneller worden opgeladen. In een half uur tijd zou 80 procent van de accu weer vol moeten zijn.
Dat belooft althans chipmaker Qualcomm, die processors levert voor heel veel smartphones van onder meer Samsung, LG en Huawei. Het bedrijf introduceert Quick Charge 3.0 dat begin volgend jaar breed ondersteund zal worden. Dankzij deze laadtechnologie zijn smartphones 38 procent sneller opgeladen dan bij Quick Charge 2.0. Na 35 minuten aan de lader zouden telefoons en tablets voor 80 procent moeten zijn opgeladen. Bij Quick Charge 2.0 was dat nog 60 procent en bij de eerste generatie nog slechts 30 procent.

Voltage

Qualcomm is erin geslaagd toestellen nog sneller op te laden door een algoritme dat zelf het voltage dat gebruikt wordt om op te laden kan regelen. Op die manier krijgt elk toestel exact het aantal volt dat het nodig heeft om zo snel mogelijk op te laden. Huidige opladers werken standaard op een vaste spanning. Begin volgend jaar zal de nieuwe technologie breed ondersteund worden, maar de eerste toestellen kunnen nu al gebruik gaan maken van Quick Charge 3.0. De laadtechnologie wordt ondersteund in een aantal apparaten die gebruikmaken van nieuwe processors als de Snapdragon 820, 620, 618, 617 en 430. Quick Charge 3.0 ondersteunt meerdere soorten kabels waaronder de huidige micro-ubs-standaard en het nieuwe usb type-c. Door: Nu.nl

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.