'Microsoft werkt aan all-in-one in de Surface-reeks'

Microsoft zou volgens meerdere bronnen werken aan een all-in-one-pc die de Surface-merknaam draagt. Met het apparaat zou Microsoft mikken op een plaatsje in de woonkamer, onder meer door het een ‘modern’ uiterlijk te geven.

De geruchten werden als eerste gemeld door Digitimes, die stelt over bronnen in de productketen te beschikken. Bronnen van Windows Central bevestigen de berichtgeving, al blijven er nog veel details onduidelijk. Zo stelt Digitimes dat de all-in-one in de Surface-reeks ergens in het derde kwartaal van dit jaar uit moet komen, maar de bronnen van Windows Central stellen dat het nog onduidelijk is.

In de behuizing van de aio, waarvan afbeeldingen nog niet zijn verschenen, zou een processor uit de Kaby Lake-serie zijn werk moeten doen. Omdat over de beschikbaarheid van deze nieuwe processorserie nog onduidelijkheid is, zou de releasedatum nog niet vast staan. Verder is niet bekend welke hardware Microsoft wil gebruiken. Wel stellen de bronnen van Windows Central dat de aio bedoeld zou zijn voor gebruik in de woonkamer. Daarom heeft Microsoft gepoogd om het apparaat een ‘modern en elegant’ uiterlijk te geven.

Microsoft heeft de Surface-merknaam voorheen alleen gebruikt voor tablets en producten die het midden houden tussen een tablet en een laptop. Onlangs maakte het bedrijf uit Redmond bekend de Surface Pro 4 met 1TB ssd deze zomer in de Benelux uit te brengen. De productie van de Surface 3-tablets wordt eind dit jaar stopgezet. Het is nog niet duidelijke of deze goedkopere modellen een opvolger krijgen.

Update: Het artikel vermeldde ten onrechte dat Microsoft de productie van Surface-tablets stopzet. Dat betreft enkel de Surface 3. De laatste alinea van het artikel is hierop aangepast.