Screenshots tonen tweetrapsauthenticatie in bèta WhatsApp

Gepubliceerd op 19 Jul, 2016

WhatsApp werkt waarschijnlijk aan tweetrapsauthenticatie. De functie werkt met een zescijferige code die gebruikers zelf moeten verzinnen en onthouden. Hoe WhatsApp de authenticatie zal inzetten, is vooralsnog onbekend.

Het Twitter-account WABetaInfo trof in de meest recente bèta-versie voor Android, 2.16.183, de verborgen functie aan. De functie werkt met een code die gebruikers zelf moeten aanmaken, wijzigen en verwijderen. Wie de code is vergeten, kan toegang tot het account krijgen via een vooraf opgegeven e-mailadres.

Het is onbekend hoe en wanneer WhatsApp de functie zal gebruiken. Standaard stuurt WhatsApp een gegenereerde code via sms voor authenticatie. Na die eerste keer vraagt WhatsApp op dezelfde telefoon niet meer naar authenticatie. Het zou kunnen dat de functie wordt ingezet bij het inloggen op een nieuwe telefoon en het terugzetten van een backup. Voor gebruik van WhatsApp Web of Desktop gebeurt dat via een qr-code die gebruikers in de app zelf moeten scannen.

Het gebeurt vaker dat WhatsApp in bèta-versies alvast functies test die pas veel later in de varianten komen die in de downloadwinkels verschijnen. Het bestaan van veel nieuwe functies komt voor het eerst naar buiten via de bèta's.

WhatsApp two-factorWhatsApp two-factorWhatsApp two-factor

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.