Samsung start massaproductie efficiëntere smartphonechips

Gepubliceerd op 17 Oct, 2016

Samsung is gestart met de massaproductie van een efficiënter type smartphonechip, dat transistoren van slechts 10 nanometer bevat.
Eerder werkte het bedrijf met transistoren van 14 nanometer. Door op een nog kleinere schaal te werken zegt het bedrijf chips te kunnen maken die op hetzelfde oppervlak 27 procent beter presteren of 40 procent energiezuiniger zijn. In de tweede helft van 2017 wil Samsung zijn chipproductieproces opnieuw opfrissen. De grootte van de transistoren wordt dan niet aangepast, maar er wordt wel opnieuw een prestatieverbetering verwacht. Onlangs meldden ingewijden al aan Zuid-Koreaanse media dat Samsung verantwoordelijk wordt voor de productie van de Snapdragon 830, de belangrijkste smartphonechip die Qualcomm volgend jaar maakt. Die chip wordt gemaakt met het 10 nanometer-proces. Vermoedelijk verschijnt de Qualcomm-chip, en een eigen variant van Samsung, begin volgend jaar in de Galaxy S8. Dat toestel is voor Samsung extra belangrijk geworden na het floppen van de brandgevaarlijke Galaxy Note 7.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.