Samsung kondigt evenement aan voor vermoedelijke presentatie Galaxy S7

Samsung heeft een evenement aangekondigd waarop het vermoedelijk de Galaxy S7 gaat presenteren. De presentatie vindt plaats op zondag 21 februari in Barcelona, een dag voordat in die stad telecombeurs Mobile World Congress begint.

Het evenement vindt op dezelfde dag, tijd en locatie plaats als waar Samsung vorig jaar de Galaxy S6 voor het eerst liet zien. De presentatie begint om zeven uur ’s avonds en er komt een livestream via YouTube, zegt de fabrikant.

De teaser toont een persoon die een Gear VR opzet en vervolgens een Unpacked-logo ziet. Er gaan al maanden geruchten over de Galaxy S7 en dit weekeinde verschenen er marketingrenders van het toestel online. Het ontwerp is volgens die afbeeldingen goeddeels gelijk aan de S6, maar het toestel is volgens die informatie waterdicht, heeft een slot voor een micro-sd-kaart of tweede simkaart en heeft geen camera meer die uitsteekt.

De S7 heeft volgens die geruchten een 5,1″-scherm met 2560×1440 pixels, net als de huidige S6. De S7 Edge heeft een iets groter scherm van 5,5″, met diezelfde resolutie. Samsung zou een ‘altijd aan’-functie maken voor de S7, waarbij het scherm altijd informatie kan laten zien. Lumia-telefoons en daarvoor Symbian-modellen van Nokia hebben dat al jaren.

De S7’s draaien op een Exynos 8 Octa-soc of een Snapdragon 820. Het is onbekend welke soc de fabrikant zal gebruiken in de Benelux. Samsung zou de S7-serie voor Mobile World Congress in februari willen presenteren en in maart willen uitbrengen. Samsung zelf hintte al op een release van het toestel voor eind maart.

 Door: Tweakers