Prototypes van Pixel 2 en Pixelbook verschenen

Google geeft een kijkje in de keuken bij het ontwerpteam van zijn producten. In een blog toont de zoekgigant vroege iteraties van de Pixel 2-smartphone en de Pixelbook-laptop. Ook laat Google een aantal ontwerpschetsen van de Daydream-headset zien.

De foto’s van de prototypes en schetsen staan bij een interview met ontwerper Ivy Ross, die aan het hoofd staat van het designteam van Google. Uit de foto’s blijkt dat Google verschillende iteraties van de Pixel 2 heeft gemaakt, die allemaal de kenmerkende achterkant in twee kleuren hebben. Verschil zit in de vorm van de behuizing, de plaatsing van de camera en de vingerafdrukscanner.

Google Pixel 2-prototypes

Uit de foto van de Pixelbook-prototypes lijkt op te maken dat Google vooral heeft getwijfeld over de kleurstelling aan de achterkant van de 2-in-1. In ieder geval toont de gepubliceerde foto niet veel verschillen op andere gebieden.

Google Pixelbook-prototypes

Van de Daydream-houder voor smartphones toont Google geen daadwerkelijke prototypes, maar een foto laat wel veel verschillende ontwerpschetsen en 3d-renders van een scharnier zien.

Google Daydream-schetsen

Grote hardwarefabrikanten geven niet vaak inzicht in prototypes en ontwerpschetsen van hun producten, maar via andere wegen komt soms wel informatie naar buiten. Een prototype van de iPhone 4 werd openbaar nadat iemand het toestel op de vloer van een kroeg had gevonden. Ook HTC heeft weleens een prototype laten slingeren op de vloer van een restaurant en Microsoft schijnt per ongeluk ver voor de aankondiging van de Xbox One een prototype naar een klant gestuurd te hebben.