OnePlus stopt verkoop 128GB-variant OnePlus 3T

OnePlus is gestopt met de verkoop van de 128GB-variant van zijn smartphone OnePlus 3T. De 64GB-versie blijft wel te koop. Het is nog onbekend waarom de fabrikant de versie met de meeste opslag uit zijn assortiment heeft gehaald.

De 128GB-variant staat in de Nederlandse webwinkel van de fabrikant op discontinued en tweaker rens-br hoorde van de klantenservice dat de variant met 128GB niet meer op voorraad zal komen. Volgens de klantenservice is dat omdat OnePlus als kleine fabrikant zich wil concentreren op slechts een versie van zijn telefoon. De fabrikant benadrukt dat het de telefoon zal blijven ondersteunen met updates.

De Chinese fabrikant bracht de 128GB-versie eind vorig jaar uit, toen het de 3T te koop ging aanbieden. De fabrikant vraagt vier tientjes meer dan voor de 64GB-variant. Onlangs nog bracht de smartphonemaker een zwarte variant van de 128GB-versie uit.

Diverse fabrikanten lijken problemen te hebben met leveringen van ufs-opslag. Samsung levert sommige S8-varianten met ufs 2.0 in plaats van het eerder geadverteerde ufs 2.1 en Huawei zet in zijn P10-telefoons soms ufs-opslag en soms het tragere emmc.

Volgens fabrikant Samsung is de ufs 2.0-opslag die OnePlus gebruikt in de 3T niet langer in productie.