Omzet uit VoLTE-diensten groeit komende vier jaar

Gepubliceerd op 21 Oct, 2016

De omzet uit telefoniediensten via LTE, Voice over LTE (VoLTE), neemt de komende vier jaar flink toe. Dit stellen onderzoekers van SNS Research in een recent onderzoek.

Uit het onderzoek van de specialisten blijkt dat de omzet uit VoLTE tussen 2016 en 2020 jaarlijks met 34 procent zal toenemen. Tegen het eind van 2020 zullen VoLTE-abonnees ongeveer een omzet van 200 miljard dollar vertegenwoordigen. Het meeste van deze omzet komt voor rekening van telefonie, maar 15 procent komt voor rekening van videobellen en diensten die hiermee te maken hebben. In totaal bieden nu ongeveer 80 operators wereldwijd commerciële VoLTE-diensten. Ook zijn er inmiddels, belangrijk voor de adoptie, verschillende roamingdiensten beschikbaar en bestaat er interoperabiliteit met andere netwerken.

Voordelen De opkomst van VoLTE zorgt ervoor dat operators hun eindgebruikers veel meer mogelijkheden kunnen bieden. Zo krijgen die een betere gebruikservaring door onder meer HD Voice en videobellen. Daarnaast voegen, aldus het onderzoek, VoLTE-aanbieders steeds vaker WiFi-bellen (VoWiFi) toe om zo telefonie te kunnen aanbieden in gebieden waar zij geen beschikbaar spectrum hebben. Tot slot brengt VoLTe ook voor de operators zelf voordelen. Zij kunnen op deze manier het verouderde 2G- en 3G-spectrum beter uitnutten, aldus SNS Research.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.