Nieuwe Snapdragon-chip spoort malafide apps op met kunstmatige intelligentie

Gepubliceerd op 01 Sep, 2015

Chipmaker Qualcomm komt bij de introductie van zijn nieuwe Snapdragon 820-processor met een nieuwe technologie die via kunstmatige intelligentie malware en andere malafide apps op smartphones kan opsporen.
Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend. Qualcomm Snapdragon Smart Protect zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2016 wanneer de Snapdragon 820-processor voor smartphones wordt geïntroduceerd. De technologie bekijkt in realtime het gedrag van applicaties die geïnstalleerd zijn en waarschuwt als een app zich verdacht gedraagt. Op die manier zijn smartphonegebruikers volgens Qualcomme beter beschermd tegen malafide apps met spyware, malware of adware. Normale antivirusapps werken met een lijst met bekende lekken of malware. Ontwikkelaars van malafide apps kunnen hun applicaties echter eenvoudig aanpassen waardoor ze niet meer worden opgemerkt.

Gedragspatronen

Dankzij kunstmatige intelligentie leert Smart Protect welk gedrag voor apps normaal is en wat niet. Op die manier kan het elke app aanmerken als potentieel gevaarlijk. Qualcomm stelt de technologie beschikbaar aan smartphonefabrikanten en antivirusbedrijven. Zij kunnen Smart Protect inzetten om smartphonegebruikers te waarschuwen. Omdat Smart Protect in de processor verwerkt zit, werkt het opsporingsproces ook offline en zou het minder batterij vragen om constant apps in de gaten te houden. Qualcomm-chips worden gebruikt in smartphones van onder meer Samsung, Sony, LG, HTC en Huawei.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.