'Nieuwe Nexus-telefoons krijgen metalen behuizing en vingerafdrukscanner'

Gepubliceerd op 12 Aug, 2015

De Nexus-toestellen waar LG en Huawei momenteel aan zouden werken krijgen allebei een metalen behuizing, vingerafdrukscanner en usb-type-c-aansluiting.
Dat meldt althans de Twitter-gebruiker Onleaks, die eerder juiste details over nog niet verschenen toestellen wist te melden. Ook een eerder gerucht sprak al van een metalen Nexus-toestel van Huawei. Over het uiterlijk van de LG-smartphone was toen echter nog niets bekend. Het nieuwe Nexus-apparaat van LG zou een schermformaat van 5,2 inch krijgen en die van Huawei een formaat van 5,7 inch.

Software

Volgens Onleaks wordt het kleinere toestel wel een stukje dikker, met een doorsnee van 9,8 millimeter. De Nexus van Huawei zou 8,5 millimeter dik zijn. Beide toestellen hebben volgens het nieuwe gerucht speakers aan de voorkant van het toestel. De Nexus-toestellen worden gemaakt in samenwerking met Google en verschijnen doorgaans als een nieuwe Android-versie verschijnt. Op Nexus-apparaten draait de 'kale' versie van Android, zoals die door Google wordt gemaakt. Op andere smartphones worden vaak nog aanpassingen aan de software gemaakt door toestelfabrikanten. Android M, de nieuwe versie van het besturingssysteem, verschijnt in de herfst. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Door: Nu.nl

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.