'Nieuwe iPhones krijgen drukgevoelige thuisknop'

Gepubliceerd op 09 Aug, 2016

De nieuwe iPhones die Apple naar verwachting in september zal onthullen worden voorzien van een nieuwe thuisknop die drukgevoelig is.
De knop kan niet meer fysiek worden ingedrukt maar zal werken zoals het trackpad van de nieuwste MacBooks, meldt het doorgaans betrouwbare Bloomberg maandag op basis van anonieme bronnen. De bronnen bevestigen verschillende geruchten die eerder al over de iPhones werden verspreid. Zo krijgt het grotere model, met het formaat van de huidige iPhone 6S Plus, een camera met twee lenzen die een betere fotokwaliteit moet opleveren. Verder verdwijnt de koptelefoonaansluiting. In plaats daarvan wil Apple dat koptelefoons met Bluetooth of via de Lightning-oplaadpoort worden aangesloten. In plaats van de koptelefoonpoort komt een tweede speaker in de iPhone te zitten.

Naam

Qua uiterlijk blijven de nieuwe iPhones, die opnieuw met schermformaten van 4,7 en 5,5 inch zullen verschijnen, min of meer gelijk aan hun voorgangers. Alleen de antennelijnen aan de achterkant zullen verdwijnen. Het is nog onduidelijk welke naam de nieuwe iPhones zullen meekrijgen. Normaal gesproken zou het dit jaar tijd zijn voor de iPhone 7, maar bij gebrek aan een visuele vernieuwing is het nog onbekend of Apple voor deze naam zal kiezen. De nieuwe iPhones zullen worden voorzien van iOS 10. Die nieuwe versie van het besturingssysteem kan nu al worden getest door geïnteresseerden en zorgt onder meer voor flinke veranderingen op het vergrendelscherm van de telefoon. In het tweede kwartaal van 2016 had Apple te kampen met dalende verkopen van de iPhone. De nieuwe 6S en 6S Plus wisten de enorme populariteit van de iPhone 6 niet te bereiken.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.