Nieuwe foutmelding voor geblokkeerde websites

Gepubliceerd op 21 Dec, 2015

Het internet krijgt een nieuwe foutmelding-pagina, die bedoeld is voor als een site geblokkeerd of gecensureerd is. De nieuwe foutmelding maakt het internet volgens de initiatiefnemers iets transparanter. Als een website niet te bezoeken valt, kunnen er verschillende soorten foutmeldingen op je scherm komen. De meest voorkomende zijn de 500-error (als een server een probleem heeft) en de 404-error (wanneer een pagina niet meer bestaat). Als de overheid een pagina blokkeert, was er tot vandaag alleen de 403-foutmelding, die aangeeft dat de pagina 'verboden' is. Een oorzaak van de blokkade wordt dan niet genoemd. De nieuwe 451-foutmelding moet daar verandering in brengen. Die komt binnenkort in beeld als een rechter de website heeft verboden, maar ook als een overheid de pagina censureert.

Boekverbranding

Het nummer van de foutmelding, 451, verwijst naar het het sciencefictionboek Fahrenheit 451, dat gaat over een wereld waarin boeken en kritische verdachten verboden zijn. Boekpapier zou verbranden bij ongeveer 451 graden Fahrenheit, vandaar de titel. De 451-foutmelding is onlangs geaccepteerd door de instantie die de internetstandaarden beheert. Door: NOS.nl

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.