Nederlanders houden rekening met mobiele afluisterpraktijken

Gepubliceerd op 23 Oct, 2015

 

Een groot deel van de Nederlandse bevolking vermoedt dat er wel eens iemand meeluistert tijdens een mobiel telefoongesprek.
Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction en Telecompaper onder een representatieve groep van 1000 Nederlanders tussen de 15 en 70 jaar oud. Nederland is wereldwijd koploper in het aftappen van telefoongesprekken. Een derde van de ondervraagden was daarvan op de hoogte.
Op de stelling 'Als ik mobiel bel houd ik er rekening mee dat anderen kunnen meeluisteren' zei 40 procent van de ondervraagden het daar deels of helemaal mee eens te zijn. Daar staat tegenover dat 44,5 procent het er helemaal mee oneens was.

Sms´jes

Ook gaf bijna een derde van de ondervraagden aan dat ze er rekening mee houden dat er iemand mee kan lezen als ze een sms'je versturen. Een kwart gaf aan dat zelfs als er iemand meeluistert, dat toch niet uit maakt omdat zij 'niets te verbergen hebben'. Uit het onderzoek blijkt verder ook dat de helft van de Nederlands vermoedt dat providers privégegevens voor commerciële doeleinden gebruikt.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.