Nederland maakt zich op voor big data

Gepubliceerd op 14 Apr, 2015

temp3Een groot aantal Nederlandse organisaties heeft concrete plannen voor big data-projecten in 2015. De aanleiding is voornamelijk het kunnen realiseren van zakelijke groei. Bedrijven zijn daarom ook veelal bereid geld en energie te steken in dergelijke projecten.

Uit onderzoek van Rackspace Nederland blijkt dat 30% van de respondenten zegt geen of weinig moeite te hebben om de juiste stakeholders te overtuigen van de waarde van big data. Bijna 30% geeft aan daar wel moeite mee hebben. Bijna 65% van de ondervraagden geeft aan dat de inzet van big data-projecten hen zal helpen bij het realiseren van de doelstellingen van de organisatie. 62% is dan ook van plan om binnen nu en een jaar actief aan de slag te zijn met een big data-project.

Rackspace voerde dit onderzoek uit onder 78 bezoekers van zijn Innovation Day, gehouden op 27 januari 2015. De groep respondenten bestond voor het grootste deel uit IT-beslissers van mkb+ en grote ondernemingen in Nederland.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.