Microsoft voegt 'ai-ondersteunde' functies toe aan Office 365 en Bing

Gepubliceerd op 14 Dec, 2017

Microsoft heeft op een evenement in San Francisco nieuwe functies in verschillende producten aangekondigd, waaronder Bing, Office 365 en Cortana. De functies hebben met elkaar gemeen dat ze ondersteund worden door machine learning

Voor Office 365 betekent dit dat er een preview voor Amerikaanse gebruikers beschikbaar is voor een zogenaamde Insights-dienst in Excel. Die kan automatisch patronen in datasets herkennen en moet helpen bij analyse door bijvoorbeeld trends of uitschieters te identificeren. Een andere dienst in Word, genaamd Acronyms, moet afkortingen uitleggen die regelmatig in een bepaalde organisatie worden gebruikt. De definitie verschijnt dan in een band naast het document.

Daarnaast kan de Outlook-app aanwijzingen geven over de beste manier om op de bestemming voor een afspraak te komen en wanneer men moet vertrekken. In SharePoint en Drive heeft Microsoft een functie toegevoegd voor het herkennen en doorzoekbaar maken van tekst op afbeeldingen, bijvoorbeeld van documenten of bonnetjes. Ook zoekmachine Bing heeft nieuwe functionaliteit gekregen in de vorm van Intelligent Search. Deze dienst kan bij het intoetsen van een vraag verschillende bronnen voor antwoorden gebruiken.

Daarnaast is Microsoft samenwerking met Reddit aangegaan om relevante threads uit Reddit-post als resultaat te presenteren. Voor de virtuele assistent Cortana betekenen de wijzigingen dat er suggesties voor skills komen, vergelijkbaar met de appsuggesties van Siri. Een tweede mogelijkheid is skill chaining, waarmee informatie van de ene handeling naar de andere wordt overgedragen. Cortana kan bijvoorbeeld aanbieden een agenda-item aan te maken als ze daarvoor filmkaartjes heeft gekocht, aldus Microsoft. Cortana is nog niet beschikbaar in het Nederlands en alleen gebruikers in een regio waar Microsoft de assistent ondersteunt, krijgen de nieuwe previewfuncties.

Ten slotte brengt het Redmondse bedrijf zijn zogenaamde Seeing AI-app uit in de EU. Deze is bedoeld voor blinden en slechtzienden, en kan bijvoorbeeld afbeeldingen beschrijven. Daar komt nu een aantal functies bij, zoals herkenning van kleur, geld en handschrift, en het voorlezen van documenten. De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor iOS.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.