Microsoft verkoopt 70 procent minder telefoons maar verdient met Azure

Gepubliceerd op 20 Jul, 2016

Microsofts omzet uit Azure-clouddiensten is met meer dan 100 procent gestegen, terwijl de verkoop van de Phone-divisie met 71 procent daalde. Surface liet een omzetstijging van negen procent zien. Dat liet het bedrijf bij de presentatie van de kwartaal- en jaarcijfers weten.

MicrosoftIn totaal zette Microsoft in het fiscale jaar dat eindigde op 30 juni 2016 85,3 miljard dollar om met een netto winst van 16,798 miljard dollar. De stijging bij de verkoop van Surface-producten komt volgens Microsoft vooral door Surface Pro 4 en Surface Book. Toch werd dat positieve resultaat sterk gedrukt doordat de hele 'Devices'-omzet met 35 procent daalde door de lagere inkomsten van de verkoop van telefoons met 71 procent. Ook was de omzet uit het gaming-segment negen procent lager, voornamelijk doordat er 33 procent minder Xbox-hardware verkocht werd. Het verlies daar werd verminderd door de stijgende inkomsten van de Xbox Live-divisie met 4 procent, voornamelijk door de groei van het aantal aankopen en inkomsten per transactie. De omzet van advertenties bij zoekopdrachten wist met 54 procent te groeien. Dit komt voornamelijk op het conto van Bing. Als laatste onderdeel van het Personal Computing-onderdeel van de omzetcijfers stipt Microsoft besturingssysteem Windows aan. Vooral de non-pro-oem-versie van Windows droeg daar bij aan de omzet met 27 procent. Microsoft ziet een stabilisering van de omzet in de pc-markt en meer zakelijke pc's die verkocht worden met Windows Pro. In totaal daalden de inkomsten van Personal Computing met 346 miljoen dollar of 4 procent naar 8,9 miljard dollar waarbij de eerder genoemde Devices- en Gaming-onderdelen de belangrijkste redenen zijn van de daling. Het Intelligent Cloud-onderdeel wist een omzetstijging van 7 procent te halen wat vooral op het conto komt van Azure dat een stijging van 102 procent zag ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.  

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.