Microsoft stopt Skype-ondersteuning voor Windows Phone 8.1 en Windows RT

Gepubliceerd op 21 Jul, 2016

Microsoft stopt in oktober met de ondersteuning van Skype voor Windows Phone 8.1 en Windows RT. Dat heeft het softwarebedrijf bekendgemaakt. Het stoppen van de ondersteuning zou te maken hebben met de overgang van p2p naar cloud voor de voip-app.

Skype op Windows PhoneNaast Windows Phone 8.1 en Windows RT stopt de ondersteuning ook voor OS X 10.6 en lager. De gebruikers van zowel OS X als Windows RT kunnen Skype blijven gebruiken in de vorm van de webclient die in reguliere browser werkt, blijkt op de supportpagina van Skype. Microsoft zet Skype over van p2p-verbindingen naar cloudverbindingen, waardoor het stoppen van ondersteuning nodig zou zijn. Microsoft claimt dat de overstap naar een cloudarchitectuur onder andere nodig is voor videobellen en verbetering van de beveiliging. Na oktober ondersteunt Microsoft voor Skype Android 4.0.3 en hoger, iOS 8 en hoger en Windows 10 Mobile. Het is voor het eerst dat het Redmondse bedrijf het einde van ondersteuning aankondigt voor een bekende eigen dienst voor Windows Phone 8.1. Volgens de meest recente cijfers van advertentiebedrijf AdDuplex draait 86,2 procent van de Windows-smartphones die in gebruik zijn Windows Phone 8 of 8.1. Dat percentage zal vermoedelijk geleidelijk afnemen tot oktober nu er alleen nog modellen met Windows 10 Mobile te koop zijn en meer mensen de update zullen uitvoeren. Windows 10 Mobile is beschikbaar voor veel telefoons, maar lang niet voor alle modellen.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.