Microsoft onthult nieuwe Lumia 950-telefoons

Gepubliceerd op 06 Oct, 2015

Microsoft heeft vandaag de Lumia 950 en Lumia 950 XL onthuld. De smartphones gebruiken schermen van respectievelijk 5,2-inch en 5,7-inch.
Dat maakte Microsoft bekend tijdens een productpresentatie. De Lumia 950 heeft een octacore-chip en een 5,2-inch-scherm met een pixeldichtheid van 564 pixels per inch. Het XL-model bevat een octacore-chip, een iets groter 5,7-inch-scherm en een pixeldichtheid van 518 pixels per inch. Beide smartphones hebben een 20-megapixelcamera, met daarnaast een driedubbele ledflitser. Microsoft belooft een natuurlijk flitslicht, waardoor er geen rode ogen en onnatuurlijke huidskleur te zien zijn. HTC, OPO en Apple introduceerden eerder een dubbele ledflitser in hun telefoons. De telefoons hebben een fysieke knop om foto's mee te maken.

Usb-c

Onderop de telefoons zit een usb-c-connector met snellaadfunctie, waarmee het volgens Microsoft ook mogelijk is 5 gigabit per seconde te verplaatsen. Usb-c is een nieuwe usb-standaard die in steeds meer apparaten wordt gebruikt, waaronder de nieuwe Chromeboox Pixel en 12-inch Macbook.

Continuum

De Lumia 950 en 950 XL zijn de eerste Microsoft-telefoons die Continuum ondersteunen. Door de smartphones te bevestigen aan een speciale dock, is het mogelijk om ze als volwaardige computer te gebruiken met een monitor, muis en toetsenbord. Acer demonstreerde eerder al een eigen Windows-smartphone, die ook met Continuum zal werken.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.