Microsoft maakt Office voor Android weer beschikbaar

Meer dan een jaar nadat Microsoft beloofde dat Office voor Android weer naar alle Chromebooks zou komen, zijn de apps op de laptops met Chrome OS weer te gebruiken. Lang waren de apps alleen op de Pixelbook beschikbaar.

Chrome Unboxed zag de Office-apps voor Android verschijnen in de Play Store bij de Samsung Chromebook Pro, Pixelbook, twee modellen van de Acer Chromebook 15 en de Acer C771. Microsoft heeft zelf geen aankondiging gedaan over de beschikbaarheid, waarmee onduidelijk is hoe lang de apps weer op de Chromebooks te installeren zijn.

Begin november vorig jaar bleek dat de Android-apps van Microsoft Office, zoals Word, Excel en Powerpoint, niet meer via de Play Store te installeren waren op Chromebooks met de downloadwinkel. De apps stonden als ‘niet compatibel‘ in de winkel. Microsoft verklaarde daarop dat de compatibiliteit terug zou komen, maar die terugkeer liet lang op zich wachten. Alleen bij de Pixelbook werkten ze meteen bij de release van dat apparaat.

Om met de apps documenten aan te maken, te wijzigingen en te printen op apparaten met grotere schermen is een Office 365-abonnement vereist. De Office-apps voor iOS, Android en Windows 10 Mobile zijn alleen op apparaten met 10,1″-schermen en kleiner volledig te gebruiken zonder te betalen.

Play Store op Chrome OS