'Microsoft komt met eigen Slack-concurrent'

Gepubliceerd op 07 Sep, 2016

Microsoft werkt aan een eigen zakelijk communicatieplatform dat moet concurreren met het populaire Slack. 
Volgens anonieme bronnen van het doorgaans goed ingelichte MSpoweruser.com gaat de nieuwe dienst Skype Teams heten. In het programma kunnen werknemers eenvoudig in groepen of privé met elkaar communiceren. Bovendien moeten gebruikers verschillende teams aan kunnen te maken zodat medewerkers tussen verschillende teams kunnen wisselen, bijvoorbeeld teams voor specifieke projecten of onderdelen van het bedrijf. Het moet ook mogelijk worden videogesprekken te voeren, afspraken in te plannen, bestanden te versturen en er komt een integratie met opslagdienst OneDrive en Office 365. Ook kunnen gebruikers in groepsgesprekken op specifieke berichten te reageren. Die reactie wordt dan met het originele bericht samengevoegd weergegeven, zoals bijvoorbeeld in het nieuwsoverzicht op Facebook.

Slack

Skype Teams moet daarmee de concurrentie aangaan met Slack. Dat communicatieplatform werd drie jaar geleden gelanceerd en is sindsdien mateloos populair. Het bedrijf haalde de afgelopen jaren vele honderden miljoenen dollars aan investeringen op en wordt gebruikt door grote bedrijven als Facebook en Google. Volgens eerdere geruchten wilde Microsoft Slack overnemen voor 8 miljard dollar, maar liepen de onderhandelingen stuk. Nu zou het bedrijf dus zelf een soortgelijk platform willen opzetten.

Lancering

Wanneer Skype Teams beschikbaar moet zijn, konden de anonieme bronnen niet zeggen. Wel is duidelijk dat Microsoft een webversie zal maken en apps wil uitbrengen voor Windows, Android, iOS en Windows Phone.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.