Microsoft komt met eigen nfc-betaalsysteem voor Windows 10 Mobile

Gepubliceerd op 13 Jun, 2016

Microsoft komt deze zomer naar alle waarschijnlijkheid met een eigen betaalsysteem op basis van nfc. Gebruikers van een Windows 10 Mobile-telefoon kunnen dan betalen met de Wallet-app in het mobiele besturingssysteem.

Het lijkt erop dat Microsoft de dienst alleen gaat ondersteunen in de Verenigde Staten, schrijft Windows Central. De site heeft de functie getest met een Fast Ring-build uit het Windows Insider-programma, in combinatie met een nieuwe versie van de Wallet-app die al enige jaren in het besturingssysteem zit. Pas vanaf de nieuwe versie zit mobiel betalen via nfc daarin als optie.

Omdat Microsoft het Host Card Emulation-systeem gebruikt, zou Tap To Pay moeten werken op alle plekken waar andere nfc-betalingen ook kunnen. Dat is vooral in Nederland al op veel plekken. Desondanks lijkt het alleen te functioneren in de VS, omdat het met een telefoon uit het Verenigd Koninkrijk niet mogelijk bleek om een bankkaart toe te voegen.

microsoft-komt-met-eigen-nfc-betaalsysteem-voor-windows-10-mobile

De betalingen werken zonder dat het display aanstaat. Het is onbekend hoe de authenticatie verloopt. De redacteur van Windows Central heeft zich ge√Įdentificeerd via de irisscanner in Windows Hello, maar het is onduidelijk of dat tegelijk de authenticatie was van de betaling. Veel andere smartphones doen dat met vingerafdrukscanners, maar die hebben Lumia's niet.

Tap To Pay in de Microsoft Wallet is daarmee het alternatief in Windows 10 Mobile voor systemen van concurrenten. Zo heeft Apple al enige tijd Apple Pay en staat Samsung Pay op Galaxy-smartphones, terwijl Google zich hard maakt voor Android Pay.

Door: Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.