Microsoft kan Windows 10 mobile updaten zonder tussenkomst providers

Gepubliceerd op 10 Dec, 2015

Microsoft kan smartphones met Windows 10 mobile updaten zonder de tussenkomst van providers. Daardoor kan het in de toekomst mogelijk updates veel sneller verspreiden dan bij eerdere versies van Windows Phone het geval is geweest.

Dat is mogelijk, omdat met Windows 10 mobile Microsoft de 'radio stack', het gedeelte van de software dat de telefoon gebruikt om te communiceren met mobiele netwerken, 'vrijwel volledig' heeft losgetrokken van het besturingssysteem, meldt Windows Central. Providers zouden updates alleen hoeven testen als er iets verandert in die radio stack. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat toestellen goed blijven functioneren op 4g-, 3g- en 2g-netwerken van providers. Met Windows Phone 8.1 en lager is dat niet zo, waardoor gebruikers op providers moeten wachten om updates goed te keuren, waarna Microsoft hem mag verspreiden. Dat is een proces dat voor sommige varianten weken tot maanden bleek te duren, met veel frustratie voor gebruikers tot gevolg. Als Microsoft dit inderdaad heeft gefixt in Window 10 mobile, maakt dat updates sneller en kan het inderdaad in de toekomst alle smartphones op dezelfde Windows 10-build houden als pc's. Dat is nu al het geval met de Lumia 950, 950 XL en 550, die allemaal net als pc's build 10586.29 aan boord hebben. Voor de ota-update naar Windows 10 mobile zal Microsoft vermoedelijk wel op providers moeten wachten, schat Windows Central in. Daardoor kan het voor gebruikers van eerdere Lumia's wel langer duren voordat de update komt. De ota-updates naar Windows 10 zijn nog niet begonnen, maar via het Insiders-programma kunnen wel vrijwel alle Windows Phone-toestellen van het nieuwe besturingssysteem worden voorzien. De eerste Lumia's met Windows 10 mobile, de 950 en 950 XL, kwamen enkele weken geleden uit in de Benelux. Tweakers zal voor de kerstdagen reviews publiceren van zowel Windows 10 mobile als de nieuwe high-end Lumia's. Door: Tweakers.nl

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.