Microsoft geeft voorbeelden vrij van iOS-apps voor Windows Bridge

Gepubliceerd op 07 Jun, 2016

Microsoft maakt op GitHub voorbeelden, documentatie en samplecode beschikbaar van iOS-apps die naar het Universal Windows Platform zijn over te zetten. Daarnaast wordt de Windows Bridge voor iOS uitgebreid met nieuwe functionaliteit.

Microsoft geeft twee complete XCode-projecten vrij op GitHub voor volledige iOS-apps die compatibel zijn met de Windows Bridge: een todo-lijst en een rekenmachine. Daarnaast publiceert het bedrijf twee bite-size samples van code om bepaalde functionaliteit te demonstreren en zijn er handleidingen voor het gebruik van Live Tiles en notificaties.

Microsoft heeft tegelijk met de aankondiging nieuwe functionaliteit aan de sdk toegevoegd. Zo heeft het bedrijf het complete CoreFoundation-framework met de WinObjC-codebase samengevoegd, waarmee classes als NSString en NSArray binnen handbereik komen. Apple gaf de broncode van CoreFoundation in december vrij, toen ook de Swift-programmeertaal open source gemaakt werd.

microsoft-geeft-voorbeelden-vrij-van-ios-apps-voor-windows-bridge

Ten slotte heeft Microsoft NSLayoutAnchor en UILayoutGuide toegevoegd aan Auto Layout. Dit maakt deel uit van de mogelijkheden van de Bridge om de gebruikersinterface van de iOS-apps in stand te houden bij het overzetten. Microsoft heeft hierbij verder bugs verwijderd en de prestaties verbeterd.

Windows Bridge voor iOS, oftewel WinObjC, is Microsofts opensourceproject van een Objective-C-ontwikkelomgeving voor Visual Studio met ondersteuning voor iOS-api's. De bedoeling is dat ontwikkelaars met relatief weinig moeite hun iOS-apps kunnen aanpassen om ze op Windows 10 te laten draaien. Microsoft had ook een project voor het overzetten van Android-apps naar het UWP-platform, maar eind februari werd deze Bridge stopgezet.

Door: Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.