Microsoft begint Windows 10 als 'aanbevolen update' aan te duiden

Gepubliceerd op 02 Feb, 2016

Op systemen met Windows 7 en 8.1 is de update naar Windows 10 niet meer optioneel, maar staat deze in de categorie 'aanbevolen'. Gebruikers worden niet gedwongen om de update uit te voeren, maar op sommige apparaten zal deze automatisch terechtkomen.

windows 10Op veel systemen worden aanbevolen updates, afhankelijk van de instellingen, automatisch geïnstalleerd. Ook het besturingssysteem zal nu op deze systemen worden gedownload. Gebruikers krijgen dan de optie om de Windows 10-installatie voort te zetten. In oktober eindigde de fase waarin het besturingssysteem te 'reserveren' was en in dezelfde maand kondigde Microsoft aan dat het als optionele update zou worden aangeboden. Ook werd toen bekendgemaakt dat de update vanaf deze maand als 'aanbevolen' wordt gemarkeerd. Volgens ZDNet zal Microsoft niet terugkomen op zijn beslissing om delen van de Windows 10-update alvast op systemen van gebruikers te downloaden, zonder dat zij daarvoor hebben gekozen. Hierdoor kwamen bijvoorbeeld gebruikers met een datalimiet in de problemen. Verder zou Microsoft gebruikers die Windows 10 installeren maar er later vanaf willen, gedurende een maand de kans geven om de installatie ongedaan te maken. Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat de Windows 10-updatenotificaties blijven verschijnen en de update wordt gedownload, zoals handmatig automatische updates uitschakelen of met GWX Control Panel.

Door: Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.